Botox tegen depressie

Depressie is een van de meest voorkomende oorzaken van slecht functioneren op sociaal en professioneel gebied, met momenteel 121 miljoen mensen die hieronder lijden (WHO). Een Botox behandeling tegen depressie is één van de nieuwste medische toepassingen van het medicijn en heeft nu al veelbelovende resultaten laten zien.

Hoewel er een aantal effectieve behandelingen bestaat, zijn er veel mensen die slecht op deze behandelingen reageren en een chronische depressie ontwikkelen. Negatieve emoties zoals boosheid en angst, zijn geassocieerd met het aanspannen van de spieren in de fronsregio. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een depressie een overactieve fronsregio hebben. Deze studies tonen aan dat het willekeurig aanspannen van de spieren in de fronsregio kunnen leiden tot het ervaren van negatieve emoties. Recente studies laten zien dat mensen met een depressie, waarbij de fronsregio behandeld is met Botox, een significante verbetering van hun humeur hadden ten opzichte van degenen die geen Botox kregen. Hoewel het exacte mechanisme nog grotendeels onduidelijk is, wordt aangenomen dat het ontspannende effect op de fronsregio de negatieve emoties vermindert. Daarbij is het mogelijk dat mensen zich prettiger voelen omdat hun omgeving positiever reageert vanwege een minder norse of boze uitstraling. Uit onderzoek blijkt dat het positieve effect op het humeur langer aanhoudt dan het cosmetische effect van de behandeling.

Een behandeling van de fronsregio is eenvoudig en duurt maar enkele minuten. De behandeling bestaat uit een 5-tal oppervlakkige injecties die over het algemeen niet als pijnlijk worden ervaren. Na de behandeling zal de arts u enkele adviezen geven over goede nazorg.

Veelgestelde vragen
Botox behandeling frons: €130
Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak