Wallen, donkere kringen of zakjes onder de ogen kunnen een vermoeide uitstraling geven. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een nacht slecht geslapen en is het niet gek als je er dan vermoeid uitziet. Maar als je goed uitgerust bent is het toch vervelend om te horen “ben je moe?”. Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben en vereisen een behandeling op maat door een ervaren cosmetisch arts. Lees hieronder meer over de behandeling van wallen & donkere kringen. 

Meest voorkomende redenen voor wallen of donkere kringen:

 1. Volumeverlies rondom de ogen.
 2. Verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid.
 3. Verzakking van het oogvet ‘vetwallen’.
 4. Problemen met afvoeren van vocht ‘vochtwallen’.
 5. Verkleuring van de huid door pigmentatie of bloedvaatjes.

“Behandeling met Hyaluronzuur fillers, biorevitaliserende injectables, of verstrakking/versteviging van slappe huid kunnen wallen effectief verminderen.”

Behandelopties:

 1. Oplosbare hyaluronzuur fillers kunnen gebruikt worden om volumeverlies in de traangoot en de steunpunten rondom de ogen te corrigeren waardoor donkere kringen effectief aangepakt worden. Hoeveel filler nodig is, is afhankelijk van de mate van volumeverlies en het gewenste resultaat.
 2. Endolifting – Met behulp van radiofrequentie(RF)-therapie worden de diepere huidlagen kortdurend verwarmd en daarna geactiveerd om nieuw steuncellen zoals collageen en elastine aan te maken waardoor de huid vanuit de diepte langdurig steviger en elastischer wordt. Bij de innovatieve endolifting behandeling wordt stimulatie van de diepere huidlagen gecombineerd met volumeherstel (hyaluronzuur fillers), of met bioactiverende injecties zoals lichaamseigen groeifactoren (PRP) of andere activerende injectables.
 3. PlexR plasma therapie – In het gevallen van slappe en rimpelige huid onder de ogen, kan een huidverstrakkende behandeling met plasma therapie (PlexR) een mooie uitkomst bieden. Met PLEXR plasma therapie worden kleine warmte pulsen op de huid gegeven die voor een verstrakkend effect zorgen en de huid activeren om nieuw collageen en elastine aan te maken.
 4. Activerende injectables – Inspuitingen met activerende ingrediënten zoals groeifactoren (PRP) en skinboosters zetten de huid aan tot aanmaak van nieuwe cellen die de huid steviger en elastischer maken. Producten zoals RRS HA eyes zijn specifiek ontwikkeld om pigmentatie te verminderen, vochtafvoer te verbeteren en de huidkwaliteit onder de ogen te verbeteren.

Helpt Botox tegen wallen?

Tegenwoordig wordt er veel gebruikt gemaakt van injectables zoals fillers en Botox tegen een vermoeide blik. Wallen worden vaak het meest effectief behandeld door aandacht te besteden aan herstel van huidkwaliteit en volumeverlies. Botox kan bijdragen aan een frissere blik door de rimpels rond de ogen te verzachten en een openere blik te geven.

Dokter Brandt is gespecialiseerd in de behandeling van donkere kringen /wallen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan een afspraak voor een gratis consult en ontvang een advies op maat.

De eerste stap in een goede behandeling is het vaststellen van de oorzaak van het probleem. Samen met de arts kunt u hierna bespreken welke behandeling voor u het beste resultaat geeft. In veel gevallen kunnen mooie resultaten bereikt worden zonder een ingrijpende operatie.

Behandelopties:

 1. Hyaluronzuur fillers – Met behulp van een canule (flexibel buisje met een stompe punt) wordt het volumeverlies hersteld vanuit strategische entry points. Met lokale verdoving voelt u praktisch niets van de behandeling. Het effect is direct zichtbaar en houdt gemiddeld wel 9-15 maanden aan.Houd na de behandeling rekening met milde tekenen van herstel die enkele dagen kunnen aanhouden (bijvoorbeeld: lichte zwelling, een beurs gevoel of een eventueel blauw plekje). Het mooiste resultaat wordt gezien na 2-4 weken wanneer de filler volledig is geïntegreerd in de huid.
 1. Endolifting – De endolifting behandeling is een innovatieve techniek waarbij radiofrequente energie gebruikt wordt om de diepere huidlagen te verstevigen. De energie wordt met behulp van een canule (flexibel buisje met een stompe punt) via strategische entry points gelijkmatig verdeeld over het aandachtsgebied. Terwijl de energie zorgt voor (niet voelbare) verwarming van huid, wordt tegelijkertijd een activerende stof naar keuze  (filler, groeifactoren (PRP), activerende injectables) ingespoten om het effect te versterken. Voor comfort tijdens de behandeling wordt vooraf een lokale verdoving gebruikt. Na de behandeling is er in de regel sprake van een mild herstel dat vergelijkbaar is met een filler behandeling. De resultaten kunnen enkele jaren aanhouden.
 2. Plasma therapie met PlexR – Bij een plasma behandeling wordt een serie van kleine energiepulsjes op de huid gegeven waardoor de bovenste huidlaag verdampt. Hierna ontstaat er een proces van huidherstel waarbij huidverstrakking ontstaat. Gedurende de herstelweek is er sprake van mild-matige zwelling gedurende de eerste dagen, gevolgd door vervelling van de oude huidlaag. Na enkele dagen wordt de nieuwe roze huidlaag zichtbaar die gedurende de eerste periode na de behandeling goed ingesmeerd moet worden met SPF tegen de zon. De resultaten kunnen enkele jaren aanhouden.
 3. RRS HA eyes – Door een serie van micro-injecties onder de ogen wordt een mix van hyaluronzuur en biorevitaliserende stoffen in de huid gebracht. Deze werkzame stoffen drijven vocht af, ontkleuren donkere kringen en zorgen voor verjonging van de huid onder de ogen. De behandeling duurt gemiddeld 10-15 minuten en wordt meestal in een kuur van 4 behandelingen gedaan voor een optimaal resultaat. Het effect van de kuur kan worden versterkt met een activerende oogcrème die u zelf thuis aanbrengt.

De beste behandeling van wallen is een behandeling op maat op basis van de oorzaak van het probleem. Overleg met uw arts welke behandeling het meest geschikt is voor u.

Prijzen Hyaluronzuur fillers:

Pakket wallen & donkere kringen: “light”: €500 – “plus”: €950*

1 ml. filler los: €300

* Bij afname van het pakket worden verschillende soorten fillers gebruikt om het optimale resultaat te bereiken. Of u in aanmerking komt voor het “light pakket” of het “plus pakket” is afhankelijk van de mate van volumeverlies en het gewenste resultaat. Bespreek dit van tevoren met uw arts.

Klik hier voor meer informatie en prijzen van Endolifting voor wallen en donkere kringen.

Klik hier voor meer informatie en prijzen van PlexR plasma therapie.

Maak nu een afspraak voor een gratis consult.

Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak