Rokersrimpels / barcode

De verticale rimpels rondom de lippen, ook wel ‘rokerslijntjes’, ‘rokersrimpels’ of ‘barcode’ genoemd, zijn duidelijk zichtbare tekenen van een verouderende huid en kunnen erg ontsierend zijn. Deze rimpels ontstaan door volumeverlies van de lippen en het gebied rondom de lippen. Een behandeling met Botox of fillers kan deze rimpels prachtig verzachten.

Het verlies van volume van de huid kan heel mooi met fillers aangevuld worden. De lijnen vervagen en de lippen krijgen weer een jeugdigere uitstraling. Het herstellen van het volume en de contour van de lippen heeft ook een verzachtend effect op deze rimpels.
Een andere reden voor deze rimpels is de spanning in de oppervlakkige spieren in de huid die met de leeftijd ontstaat, doordat we continu de lippen gebruiken tijdens het praten en voor onze mimiek. Door middel van enkele zeer oppervlakkige injecties met Botox kunnen de oppervlakkige huidspieren zich ontspannen waardoor het gebied tot rust komt en de huid vanzelf glad trekt.

Een filler behandeling van de rokerslijnen gebeurt met een serie van zeer oppervlakkige injecties waarmee de rimpels worden opgevuld. Deze behandeling duurt gemiddeld 15-20 minuten. Er kan in overleg met uw arts gekozen worden voor een lokale verdoving zodat u vrijwel niets van de behandeling voelt. Na de behandeling zal de arts u advies geven over goede nazorg en nodigen wij u uit voor een gratis controle na enkele weken.

Veelgestelde vragen
Filler behandeling verticale liplijnen: vanaf €189.

Voor de behandeling van de liplijnen wordt doorgaans 0,5-2 ml. gebruikt afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling.

Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak