• behandeling gummy smile

Tandvleeslach ‘gummy smile’

Een lach waarbij het tandvlees zichtbaar is, ook wel ‘gummy smile’, kan erg storend zijn en kan leiden tot het zich schamen om te lachen. De gummy smile kan eenvoudig behandeld worden met Botox.

Een tandvleeslach wordt veroorzaakt door een te grote spanning in de spier die de lip optrekt. Een Botox behandeling kan deze spierspanning iets verlagen waarbij het doel is om de bovenlip tijdens het lachen precies tot de voortanden te laten komen. De tandvleeslach, ofwel gummy smile behoort dan tot het verleden.

Met maar 2 prikjes in de spier die de bovenlip optrekt, is de behandeling snel en vrijwel pijnloos. Een verdoving is niet nodig. Het effect is al na enkele dagen zichtbaar en en houdt gemiddeld 3-4 maanden aan. Hierna kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Indien Botox onvoldoende werkt dan kan ook gekozen worden voor een lipvolume behandeling om het tandvlees verder te bedekken. Een permanente oplossing is ingrijpend en verwijzing naar een kaakchirurg of plastisch chirurg is hiervoor nodig.

Veelgestelde vragen
Botox behandeling tandvleeslach ‘gummy smile’: €130.
Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak