Wat is PRP?

PRP is een afkorting voor ‘Plaatjes Rijk Plasma’. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed, vandaar de bijnaam “Vampire Facelift”. PRP wordt gefilterd uit uw eigen bloed en bevat onder andere bloedplaatjes. De bloedplaatjes bevatten meer dan 30 bioactieve eiwitten, vele hiervan actief in bloedstolling en wondherstel. Na injectie in de huid worden de bloedplaatjes geactiveerd en geven ze stimulerende signalen af aan de cellen in de huid. Het gebruik van PRP leidt tot verbetering van de doorbloeding van de huid en stimuleert de vorming van collageen. Het effect van groeifactoren wordt omschreven als “een shot espresso voor de huid”. Bloedplaatjes hebben geen celkern en zijn dus niet in staat zich te vermenigvuldigen en zijn mede hierdoor veilig om te gebruiken.

Welke behandelingen zijn mogelijk met PRP?

PRP kan op verschillende manieren gebruikt worden om huidverbetering te krijgen. Het kan toegepast worden met losse injecties, of als combinatiebehandeling met Endolifting of PlexR soft surgery voor nog betere resultaten en sneller herstel na de behandeling.

Wanneer kan ik een PRP behandeling doen?

 • Beginnende huidveroudering
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Slapte van de huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Verbetering van littekens
 • Stimuleren van haargroei

Losse behandeling of kuur?

Een behandeling met PRP geeft een “boost” aan de huidkwaliteit door een proces van huidherstel. Na een losse behandeling wordt al verbetering van de huid gezien door het aanleggen van een fundament van nieuw steunweefsel en verbeterde doorbloeding. De beste resultaten worden in de praktijk gezien na een kuur van 3-6 behandelingen, afhankelijk van het doel dat u wilt bereiken.

De behandeling

 1. Vooraf aan de behandeling wordt bloed afgenomen door de arts.
 2. Het afgenomen bloed wordt in de centrifuge geplaatst waardoor er een scheiding ontstaat van de zwaardere rode bloedcellen en de lichtere witte bloedcellen. In de tussenlaag ontstaat een laag met een hoge concentratie bloedplaatjes met groeifactoren
 3. Stap 3: Het plaatjes-rijke bloedplasma (PRP) wordt uit het buisje gehaald en is nu klaar voor gebruik.

Afhankelijk van het type behandeling (zie onderstaande opties) kan vooraf gekozen worden voor een verdoving met crème of injectie. De behandeling wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren.

 • Fijne en oppervlakkige rimpels: PRP kan met microneedling (bijvoorbeeld met een dermaroller) aangebracht worden waardoor de groeifactoren via kleine gaatjes de huid intrekt en huidverbetering geeft.
 • Oppervlakkig en middel-diepe rimpels: PRP kan met behulp van injecties met een klein naaldje in de huid worden gespoten om verbetering van de de oopervlakkige en middel-diepe huidlagen te krijgen.
 • Diepere rimpels en plooien: PRP kan gemengd worden met fillers voor activatie van de diepere huidlagen zodat diepere rimpels en huidplooien effectief behandeld kunnen worden. Bij Endolifting kan gebruik gemaakt worden van een combinatie van zowel PRP, fillers en radiofrequente stimulatie van de diepere huidlagen voor nieuwe aanmaak van collageen en elastine. Zo ontstaat een natuurlijke lift en contourverbetering in het gezicht. Endolifting wordt gedaan met een canule (moderne naald met afgeronde punt) om de kans op blauwe plekken te beperken.

Herstel

Aangezien PRP wordt geinjecteerd met een fijne naald of canule, is er altijd kans op enige roodheid, zwelling of een eventueel blauw plekje. Tekenen van herstel kunnen enkele dagen aanhouden en worden over het algemeen ervaren als mild. Wij adviseren om geen belangrijke evenementen in te plannen in de eerste 1-2 weken na de behandeling.

Veelgestelde vragen
Behandeling met PRP “vampire facial”

Losse behandeling: €350

Kuur 4 behandelingen €1250

Maak een Afspraak

Plan een Gratis Consult

Door tijd te nemen voor onze cliënten bouwen we aan een goede relatie.
Maak een Afspraak