Brochure

brochure Injectables Clinic Teaserbrochure Injectables Clinic Teaser

Download hier onze brochure.

Veelgestelde Vragen

Home » Veelgestelde Vragen

http://www.injectablesclinic.nl/faq-items/

Gelden er bijzonderheden vanwege het Coronavirus?

Vanwege het Corona virus geldt er een speciaal protocol. Hygiëne is hierin heel belangrijk. Maatregelen ten aanzien van hand- en hoesthygiëne moeten strikt worden nageleefd.

– Was uw handen

– Desinfecteer de handen- Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog

– Gebruik papieren zakdoekjes; de papieren zakdoek maar één keer gebruiken en weggooien in de afvalemmer

– Na het hoesten de handen wassen met water en zeep of handalcohol gebruiken

– Vermijd aanraken van de ogen, mond en neus met ongewassen/ongedesinfecteerde handen

– Houd 1,5 meter afstand van elkaar en tot de balie

– Geen handen schudden

– Kom alleen naar de afspraak

– Verzet de afspraak indien u 24uur voorafgaand aan de afspraak last heeft van hoest klachten en of neusverkoudheid, diarree of koorts.

– Verzet de afspraak indien u een huisgenoot heeft in thuisquarantaine

Plasma, “de 4e staat van materie” is een zichtbare energiestroom die zich door de lucht verplaatst. Plasma komt veel voor in de natuur en is bekend van bijvoorbeeld statische energie of bliksem. Plasma maakt op een gedoseerde manier gebruik van plasma om beheerste energiepulsen te geven aan de huid. De energiepulsen dringen niet dieper door dan de oppervlakkige laag van de huid en worden dan vanzelf inactief. Bij aanraking van de oppervlakkige laag wordt de energie omgezet in warmte waarna de bovenste hoornlaag van de huid verdampt. In de diepere lagen van de huid wordt celvernieuwing gestimuleerd en ontstaat een krimping van de collageen en elastine vezels waardoor de huid strakker wordt.

Met onderzoek is aangetoond dat plasmabehandelingen veilig zijn o.a. omdat de energiepulsen niet verder door de huid dringen dan de basale laag van de oppervlakkige huid. Het voordeel van plasmabehandelingen boven technieken zoals laser en elektrische apparaten is dat de energiepulsen beperkt blijven tot aan de oppervlakte van de huid zonder door te dringen naar de diepere lagen waar het schade aan kan richten.

De energiepuls schakelt zichzelf uit na aanraking met de huid en wordt in tegenstelling tot andere technieken niet verder door het lichaam verspreid. Hierdoor is de behandeling zeer veilig en zullen problemen zoals littekens en pigmentverstoringen niet optreden. Na de behandeling is de genezende huid extra gevoelig en is het belangrijk om goed te beschermen tegen de zon.

Het ontstaan van rimpels hoort bij het natuurlijke verouderingsproces en is per persoon verschillend. Zo zijn er factoren waar we zelf invloed op hebben zoals roken en mate van zon blootstelling en factoren waar we geen invloed op hebben zoals huidtype en huidskleur.

Ons gezicht kent globaal 2 soorten rimpels: rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren die we gebruiken voor onze gezichtsuitdrukkingen ‘mimische spieren’ en de rimpels die ontstaan door verminderd volume en stevigheid van de huid.

De mimische spieren hechten aan de huid en trekken de huid in een plooi tijdens het willekeurig- maar ook onwillekeurig aanspannen. Over de jaren bouwt de spanning in deze spieren op waardoor ze zich niet meer geheel kunnen ontspannen en de huid permanent in een plooi zit. Deze rimpels worden ‘dynamische rimpels’ genoemd en kunnen na verloop van tijd steeds dieper worden en ontsierende groeven veroorzaken. Dynamische rimpels kunnen veilig en eenvoudig worden behandeld met de spierontspanner botuline toxine, in de volksmond ‘Botox’ genoemd.

De rimpels die ontstaan door verlies van volume en elasticiteit van de huid worden ‘statische rimpels’ genoemd omdat ze onafhankelijk van spierbewegingen zichtbaar zijn. Deze rimpels ontstaan door afbraak van natuurlijke bouwstenen van de huid zoals elastine, collageen en hyaluronzuur. Door verlies van volume en elasticiteit van de huid en door krimpen van het skelet, gaat de huid onder invloed van zwaartekracht hangen en vormt zo lijnen en plooien. Injectie van hyaluronzuurfillers kan de jeugdige contouren herstellen en hydrateert de huid. De resultaten zijn verbluffend en geven bovendien een natuurlijke uitstraling.

hoe ontstaan rimpels

De artsen van Injectables Clinic zijn gespecialiseerd in Botox en filler behandelingen en hebben gezamelijk meer dan 20.000 behandelingen gedaan. Zij zijn als leden nauw verbonden met de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG) en werken volgens de internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid van cosmetische zorg. Door middel van doorlopende trainingen en deelname aan internationale congressen zijn onze artsen altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wij gebruiken hoge kwaliteit Botox en filler producten die uitgebreid getest zijn op veiligheid en effectiviteit bij rimpelbehandelingen. Al onze producten worden geleverd door erkende farmaceutische bedrijven (Merz, Allergan, Galderma) en zijn goedgekeurd door de Amerikaanse ministerie van volksgezondheid (FDA).

Onze artsen hebben een voorzichtige aanpak waarbij we overbehandeling en onnatuurlijke resultaten voorkomen. Vanuit een “less is more” gedachtengang, bieden we onze cliënten een “touch-up” mogelijkheid aan zodat onze cliënten zelf controle hebben over de resultaten.

Voor de injectie van Botox of fillers wordt een zeer dunne naald gebruikt. De injecties worden meestal ervaren als speldenprikjes. Voor een Botox behandeling is dan ook absoluut geen verdoving nodig. Voor sommige fillerbehandelingen kan gekozen worden om een canule te gebruiken. De insteekopening wordt lokaal verdoofd waarna u vrijwel niets meer voelt. Het voordeel is dat er minder injecties nodig zijn en er minder risico is op schade. In gebieden waar veel tastzintuigen zitten, zoals rond de lippen, kan het prettig zijn om een lokale verdoving te gebruiken zodat u vrijwel niets van de behandeling voelt. In overleg met uw arts kan gekozen worden voor een lokale verdoving met een crème, of met een injectie. Direct na de behandeling is het mogelijk dat u een licht beurs gevoel heeft ter plaatse van de injectie, dit trekt snel weer weg.

Botox en fillers kennen nauwelijks echt vervelende bijwerkingen. Sinds tientallen jaren worden Botox en fillers uitgebreid getest op effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Na doorstaan van lange testfasen en uitgebreide ervaring met de producten, is gebleken dat ze uitermate veilig zijn voor het behandelen van rimpels en volumeherstel in het gezicht. Onze Botox en fillers zijn op basis van effectiviteit en veiligheid goedgekeurd door het  Amerikaanse ministerie van volksgezondheid (FDA).

Na een behandeling met Botox of fillers kan het gezicht lokaal enige zwelling, roodheid of jeuk vertonen. Dit verdwijnt vanzelf binnen 1-2 uur. De kleine naaldjes kunnen in uitzonderlijke gevallen een klein bloeduitstorinkje veroorzaken, welke binnen enkele dagen weer weg is. Over het algemeen is het eigenlijk niet zichtbaar dat je behandeld bent, het wordt daarom ook de ‘lunchtime treatment’ genoemd.

Bij elke injectie is er sprake van een kleine kans op een allergische reactie of infectie. Uit ervaring blijkt het dat deze risico’s verwaarloosbaar klein zijn (minder dan 0.1%) en hebben geen gevolgen voor het resultaat. Zeer zeldzaam kan het zijn dat een behandeling van het voorhoofd leidt tot het tijdelijk zakken van het ooglid. Dit trekt vanzelf weer weg. In uitzonderlijke gevallen kan de filler oppervlakkig iets blauw doorschemeren. Dit komt zeer zelden voor en trekt ook meestal vanzelf weer weg.

Sommige mensen zijn bang om een ‘bevroren gezicht’, of ‘pokerface’ te krijgen. Bij Injectables Clinic werken de artsen volgens de internationale richtlijnen en gebruiken een veilige dosering die effectief is, maar wel uw karakteristieke mimiek intact laat.

Doorgaans zijn de meeste mensen geschikt voor een behandeling met Botox of fillers. Bepaalde specifieke groepen komen niet in aanmerking voor een Botox behandeling in verband met potentiële bijwerkingen; zwangere vrouwen, vrouwen die  borstvoeding geven, mensen met specifieke spierzwakten, slikproblemen of  ademhalingsproblemen. Mensen die bekend zijn met allergieën voor Botox, fillers of componenten van deze producten, komen niet in aanmerking voor een behandeling. Het gebruik van bloedverdunners zoals acenocoumarol, fenprocoumon en ascal verhogen het risico op een bloeding. Tijdens het eerste consult wordt met u gekeken of u in aanmerking komt voor een behandeling.

Botuline Toxine ‘Botox’ is een natuurlijk eiwit dat door bacteriën wordt geproduceerd. De werkzame stof in Botox legt de informatieoverdracht tussen de aansturende zenuw en de geïnjecteerde spier stil.

De spieren kunnen zich hierdoor ontspannen waardoor het gebied tot rust komt en de huid zich glad trekt. Het resultaat: rimpels vervagen tot gemiddeld 90% of verdwijnen zelfs helemaal. Gedurende de werkzame periode zullen rimpels niet alleen verdwijnen, maar voorkomt het ook vorming van nieuwe rimpels. Het product is geheel natuurlijk afbreekbaar en de effecten zijn geheel omkeerbaar.

Botox wordt naast de behandeling van rimpels ook veel gebruikt tegen overmatig transpireren en ook blijkt het uit studies een effectief wapen te zijn in de strijd tegen hoofdpijn (migraine) en zelfs depressie.

Stap 1: Het Consult

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en de behandelmogelijkheden, plannen we een consult gesprek. Vooraf aan de behandeling beoordelen we of u een geschikte kandidaat bent voor een behandeling aan de hand van uw medische achtergrond. Vervolgens doen we een analyse van uw gezicht en kijken we welke gebieden te optimaliseren zijn met Botox of fillers. We analyseren de spieren die betrokken zijn bij de mimiek, de kwaliteit van de huid en de karakteristieke kenmerken van uw gezicht en uitstraling die we graag willen behouden.

Een van de belangrijkste doelen van het eerste consult gesprek is dat de wensen overeenkomen met de te verwachten resultaten en om hierbij een eerlijk behandeladvies te geven.  Voor uw medisch dossier worden foto’s gemaakt om het resultaat vast te leggen. Uw gegevens zijn geheel vertrouwd. Maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult gesprek.

Stap 2: De Behandeling

Botox wordt via een zeer dunne naald geïnjecteerd in de oppervlakkige spieren onder de huid. Een Botox behandeling is vrijwel pijnloos en duurt afhankelijk van het aantal zones maximaal 15 minuten. Hierna kunt u direct weer verder met uw dagelijkse bezigheden.

We adviseren om de eerste uren na de behandeling niet te gaan sporten, plat liggen, of het gebied te masseren. U zult van de arts extra tips krijgen voor een goede nabehandeling.

Stap 3: De Na-controle

Enkele weken na de behandeling nodigen wij u uit voor een follow-up en bekijken we het resultaat. Indien er  2 weken na de Botox behandeling nog zichtbare rimpels zijn, kunnen deze verder verzacht worden met een hyaluronzuurfiller.

Om een natuurlijk en subtiel resultaat te krijgen zullen we vaak adviseren om de eerste keer niet te veel in 1 keer te behandelen. Zo kunt u tijdens de na-controle een aanvullende ‘touch-up’ behandeling krijgen of een andere regio laten behandelen.

Een Botoxbehandeling geeft na 1-2 weken een duidelijke verzachting van de rimpel van gemiddeld 90%. Het effect van een Botox behandeling houdt gemiddeld 3-4 maanden aan en indien de behandeling op tijd herhaald wordt dan kan effect zelfs oplopen tot 4-6 maanden.

Bij Injectables Clinic werken wij met de hoogstaande botuline toxine producten Botox© en Bocouture©. Deze producten zijn in de afgelopen tientallen jaren uitgebreid getest bij de behandeling van rimpels die veroorzaakt worden door spierspanning en geweldige resultaten laten zien. Al onze producten zijn op basis veiligheid en effectiviteit goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid (FDA). Bespreek met uw arts welk product het beste bij u past.

In pogingen om de verouderende huid er weer jong uit te laten zien en contouren te accentueren, is in de afgelopen decennia veel geëxperimenteerd met vulmiddelen, ook wel ‘fillers’ genoemd.

Door bepaalde regio’s in het gezicht wat extra volume te geven met behulp van fillers, kunnen plooien eenvoudig verzachten en kan het gezicht weer de jeugdige uitstraling krijgen die overeenkomt met hoe u zich voelt.

Ervaringen met verschillende producten zoals collageen (van dierlijk materiaal) toonden vaak bijwerkingen op basis van afstoting door het lichaam of overige reacties. De introductie van hyaluronzuur als filler heeft fenomenale resultaten laten zien. De lichaamseigen stof en natuurlijke bouwsteen van de huid heeft een gel-vormige structuur en heeft de mogelijkheid om vocht vast te houden waardoor een langdurig vullend effect kan worden bereikt. Hyaluronzuur wordt tegenwoordig wereldwijd gebruikt voor het verfraaien van de gezichtscontouren en de behandeling van statische lijnen – of rimpels. De resultaten van jarenlange ervaring met bepaalde hyaluronzuur fillers zijn verbluffend en tonen aan dat het zeer veilige middelen zijn.

Stap 1: Het Consult

Tijdens een eerste consult gesprek bespreken we uw wensen en de behandelmogelijkheden. Aan de hand van enkele vragen over uw medische achtergrond bepalen we of u in aanmerking komt voor een filler behandeling.

Door middel van een uitgebreide analyse van uw huid bekijken we welke gebieden in aanmerking komen voor een behandeling met fillers en welke producten geschikt zouden kunnen zijn voor uw huidtype.

Onze focus bij injectables clinic ligt op een natuurlijk en subtiel resultaat, hierom adviseren we vaak om niet te veel in 1 keer te behandelen. U kunt dan later altijd voor een ‘touch-up’ terugkomen.

Tijdens het eerste consult gesprek willen we u volledig informeren over de de behandeling en de te verwachten resultaten. Het is hierbij van belang dat uw wensen overeen komen met de te verwachten resultaten. Wij zullen u hierbij altijd een eerlijk advies geven om zo samen een goed geïnformeerd behandelplan te maken.

Maak nu een afspraak voor een gratis eerste consult gesprek.

Stap 2: De Behandeling

Een filler behandeling is eenvoudig en duurt gemiddeld maar 10 tot 20 minuten afhankelijk van het aantal zones dat behandeld wordt. Ongeveer een half uur voor de behandeling zal de assistent of de arts een verdovende crème aanbrengen op de gebieden die behandeld zullen worden. Middels een aantal strategische injecties met een zeer dunne naald, zal de arts de gekozen gebieden extra volume geven tot het gewenste effect is bereikt. U zult direct resultaat zien.

Om het resultaat van de behandeling duidelijk zichtbaar te maken, zullen er voor uw medisch dossier foto’s worden gemaakt.

Stap 3: De Na-controle

Na afloop van de behandeling kunt u uw dagelijkse activiteiten direct weer oppakken. Houdt u er wel rekening mee dat uw huid wat lichte zwellingen en roodheid kan vertonen. Dit neemt geleidelijk af en is na enkele uren weer weg.  U zult van de arts na de behandeling tips krijgen voor een goede nabehandeling.

In de dagen volgend op de behandeling kan het effect nog wat toenemen door het vocht-absorberende karakter van de filler. Hierdoor wordt een gezond en volumineus effect bereikt welke bepaalde delen van uw gezicht extra accentueert. Het vullende effect van de filler is afhankelijk van de regio en de stevigheid van de gel die gebruikt wordt. Gemiddeld kan het vullende effect van de filler wel 12-18 maanden aanhouden.

Het hyaluronzuur wordt vanzelf door het lichaam afgebroken in lichaamseigen stoffen. Hierna kunt u de behandeling probleemloos herhalen.

U zult direct na de behandeling het resultaat zien. In de dagen volgend op de behandeling kan het effect nog wat toenemen door het vocht-absorberende karakter van de filler. Hierdoor wordt een gezond en volumineus effect bereikt welke bepaalde delen van uw gezicht extra accentueert. Het vullende effect van de filler is afhankelijk van de regio en de stevigheid van de gel die gebruikt wordt. Gemiddeld kan het vullende effect van de filler wel 12-18 maanden aanhouden. Het hyaluronzuur wordt vanzelf door het lichaam afgebroken in lichaamseigen stoffen. Hierna kunt u de behandeling probleemloos herhalen.

Bij Injectables Clinic werken wij met Juvederm, Belotero en Radiesse. Onze fillers hebben allemaal een unieke samenstellingen voor specifieke regio’s in het gelaat. Zo zal er voor een volume behandeling van de jukbeenderen vaak gekozen worden voor een stevigere gel dan voor de lipcontouren of fijne lijnen in het gezicht. Onze fillers zijn premium kwaliteit en zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA. Tijdens het eerste consult bekijken we welk middel het beste bij u past.